Stall Annero

Kurser/Utbildningar

Under året kommer det hållas en del kurser och utbildningar inom varierande ämnen och dicipliner. Om du är intresserad av något speciellt kan du alltid maila in dina önskemål till oss. Vi kommer då sätta upp dig på en lista och du kommer automatiskt ha förtur till den kursen du anmält intresse till. Vårt mål med kurserna är att det ska vara hög kvalitet och att alla ska känna sig nöjda efter kursen. Vi vill att det ska kännas lite mer personligt att komma på kurs hos oss och därför har vi valt att ofta anordna middagar i samband med helgkurserna för alla kursdeltagare och instruktörer. För att helt kunna fokusera på kursen och ta det lugnt vid fikaraster och luncher har vi valt att alltid inkludera fika och lunch i priserna. Uppge alltid eventuella allergier vid bokning.

Kursvillkor

För samtliga våra kurser gäller följande:

Bokning sker via e-post till boka@stallannero.se

Samtliga bokningar är bindande och bekräftelse via mail skickas ut efter anmälan. Kursavgift betalas in på bankgirokonto 763-0510 enligt angivet datum. Kursavgift återbetalas ej men det är fullt tillåtet att hitta en ersättare. Självklart gör vi vårt yttersta för att hjälpa till med detta och vid fullbokade kurser tar vi emot anmälan till reservlistor. Anledningen till att vi valt att ha det så, är för att övriga deltagare inte ska behöva få höjda kurspriser pga avhopp. Vi hoppas att ni har förståelse för att vi gör detta för allas bästa och för att hålla priserna på en bra nivå!

Kurser/lektioner hösten 2013

Under hösten kommer vi ha följande instruktörer hos oss:
Christian Lindberg www.stallrosengarden.se
Linda Ferngren www.dressyrfokus.se
Paulo Bastos www.paulobastos.com
Ny intruktör på gång: Kajsa Ränkfors där upplägg inte är klart. Får vi fast tid, en gång i månaden, helgkurser.....Kom gärna med önskemål och feedback!
Christian kommer och håller lektioner följande datum: 19 augusti, 23 september, 14 oktober, 11 november. Fullt just nu. Eventuella restplatser om ryttare/hästar blir sjuka eller får förhinder, meddelas här och i vår Facebookgrupp som heter Stall Annero!
Linda var här och höll 1-dagars kurs 20 juli. Vi planerar nya 1-dagars kurs och publicerar datum här och i vår Facebookgrupp Stall Annero.
Paulo kommer vartannan torsdag jämna veckor. Han kan ta fler ekipage vid intresse!

Genomförda kurser/utbildningar 2009-2013

Kurs Linda Ferngren flera tillfällen från 2009-2013

Linda kommer återkomma till oss under hösten 2013

Hólars Ryttarmärke

Kursen vänder sig till ryttare på alla nivåer som vill utvecklas i sin ridning. Ni som redan har märken kan fortsätta med nästa steg och ni som inte gått tidigare börjar på steg 1. Sara anpassar utbildningen så att alla kan vara med och utvecklas! Varje kurstillfälle inkluderar 4 st ridpass och ett teoripass. Mer information om de olika stegen finns här: Informationsblad
Pris: 2500 kr per tillfälle inkl examination och diplom från Hólar vid 8 st deltagare. Vid 10 st deltagare, 2000 kr per tillfälle.

Startdatum 23-24 februari. Övriga datum kommer inom kort. Det blir totalt 5 tillfällen, examination sista tillfället.

Nedan finner ni info om förra omgången. Liknande upplägg denna gång!

Genomfört tillfälle 1, 14-15 november

Förbereda hästen innan ridning, genomgång och tillpassning av utrustning. Träning av sits (tvåpunkts, trepunkts, lodrät samt lättridning), balans och kordination i både skritt och trav i longering. Trava hästen vid hand, uppsittning, avsittning. Övergångar, igångsättning och avsaktning i trav. Inledande träning av dressyrprogram som ska utföras på examination. Individuell träning genom privatlektioner. Teori; frågor och svar inför ryttarmärke 1 (hästen, beteende, gångarter, utrustning)

Genomfört tillfälle 2, 12-13 december

Vidareutveckling av longerövningarna för att träna sits, balans och kordination (tvåpunktssits, lättridning, lodrät sits, "hela jorden runt", damsadel, ridning bak och fram mm), övergångar skritt/trav, dressyrprogram, galopparbete på volt, framdelsvändning samt individuell träning. Teori; frågor och svar inför ryttarmärke 2 (gångarter, träna och motivera hästen)

Genomfört tillfälle 3, 9-10 januari

Dressyrprogram 2 samt dressyrprogram 3 samt individuell träning. De som red vanlig helgkurs hade individuell undervisning. Teorin; one rain stop, arbete vid hand och stigbygelkyss.

Genomfört tillfälle 4, 6-7 februari

På schemat stod teoriprov, finslipning av dressyrprogrammet som ska visas upp vid sista tillfället, sits och balansövningar samt individuell träning på det häst och ryttare behöver träna på. Kontroll av utrustning, longering, leda vid sidan, uppsittning, avsittning, kyssa stigbyglarna. travarbete. Mycket lärorikt som vanligt och roligt att känna att man utvecklas som ekipage från varje tillfälle!

Genomfört tillfälle 5, 6-7 mars

Finslipning av programmen och examination för Reynir Örn Pálmason. Alla klarade sig galant! Grattis till oss allihopa!

Kurs Anne-Marie Röst - Kommer tillbaka igen hösten 2012, datum ej spikat

Anne-Marie Röst är utbildad B-instruktör och har synts flitigt på tävlingsbanorna med båda sina hingstar Viglundur och Djass. Anne-Marie är mycket uppskattad som instruktör så det glädjer oss att hon vill komma till oss och hålla kurser. Mer om Anne-Marie, hennes fina hingstar och meriter hittar du på Artinge Första kursen blir 29-30 september 2012. Vi kommer ha en till kurs under hösten 2012, datum ej spikat! Hör av er med en intresseanmälan! 4 ridpass inkl teori 1450 kr + 50 kr för box/dag.

Minikurs Christian Lindberg 3 november

Tyvärr har Christian fullt upp med sitt civila jobb MEN vi har lyckats få hit honom på minikurs 3 november! Vi rider 6 ekipage, två och två. 2 st ridpass. Lite löpande band principen, vi startar kl 9, rider två och två och när alla ridit så rider ekipage nr 1 igen. Ring 0702950341 eller maila på info@stallannero.se om du är intresserad av att vara med. 2012-10-10 Vi har en plats kvar! Mer om Christian och deras verksamhet Stall Rosengården.

Vi är glada över att få presentera en ny instruktör, Christian Lindberg från Stall Rosengården. Christian är utbildad B-instruktör, domare och inom Centrerad Ridning. Vi kommer fokusera en hel del på töltträning med Christian. 1 april 2012 kommer vi köra en endagars kurs i: Optimera din samverkad med hästen i tölt.

Detta är en kurs för dig som vill lära dig hur din kropp fungerar i tölt och hur du med kunskap om detta kan förbättra och påverka hästen optimalt i gångarten tölt. Kursen skall även ge dig som ryttare råd om hur du kan träna upp din egen kropp för att bli följsam i tölten. Allt i syfte att förbättra samspelet mellan ryttare och häst i tölt. Vi anpassar instruktionen utifrån ekipagets utbildningsnivå. Vi inleder dagen med teorilektion, sedan rider vi 2 & 2 40 minuter. Sedan tar vi lunchpaus. Efter lunchen inleder vi teorilektion 2 och sedan rider vi 2 & 2 i 40 minuter.

1 Ryttarens rörelsmönster i tölt och ryttarens möjlighet till påverkan i töltarbete

På förmiddagen ligger fokus på ryttaren. Vi studerar ryttarens rörelsepunkter i tölt, bäckenets placering, hur ryttaren med vetskap om sin kropp kan påverka töltarbetet mot samling och töltstart. Rörelsepunkterna är axel, höft, knä och ankel - alla har möjlighet att påverka tölten, rätt synkroniserade och rätt utförda. Vi studerar bålstabiliteten för töltarbetet och hur denna med bäckenet kan påverka steglängd och samling. Markövningar för att träna sin egen kropp för tölt. Vilka redskap finns.

2 Hästens fysiska och mentala balans för tölt och Samverkan häst/ryttare i balanserad tölt

På eftermiddagen ligger fokus på hästen. För att kunna optimera samverkan häst och ryttare måste vi förstå varje enskild hästs väg till att tölta balanserat. Det kräver förståelse för hur din hästs fysik och mentala status fungerar på väg mot tölt. Alltför ofta går det för fort och hästen styvar eller man tar fel väg och hästens form uteblir eller taktfel uppstår. Under detta pass fokuserar vi på vad hästen behöver kunna för att kunna tölta så bra som möjligt. Vilka övningar som du med hjälp av din kroppskontroll och följsamhet lägger in för att lösgöra, rakrikta, samla för att nå balans i hästen.

Hästen måste vara fysiskt och mentalt förberedd för tölt i balans. Vi fördjupar oss i hur våra rörelsepunkter och bäckenet kan påverka töltkvaliteten samt skillnaden hos rörelspunkterna vad de påverkar och när. Axlarnas betydelse för formarbetet blir märkbart när ekipaget töltar i balans.

Pris endagars: inackorderingar 800 kr, Övriga 850 inkl box och/eller hage.

Kurs för Linda Arnehall

Linda är utbildad C-tränare för islandshäst.

Tappskokurs/Grundläggande hovvård

Två heldagar med teori och praktik tillsammans med Leg Vet Heidi Andersson och hovslagare Micke Jansson.

Andra om våra kurser

Vi blir så glada när vi får respons på genomförda kurser och när kursare hör av sig om hur kunskaperna kommit till nytta! Nedan följer två av de mail vi fått. Tack Victoria och Mia!

Hej Nina och Tomas Ett stort tack för en trevligt utformad och genomförd tappskokurs hos er på er fina gård, där jag tror att alla kände sej som hemma. Det var en bra mix av teori och praktik utförd av kunniga kursledare, det gillar jag! Jag har lärt mej mycket på denna helg och kan varmt rekomendera andra att gå den. En kurs alla hästägare bör gå. Jag hoppas på fler bra kurser i samma anda. Det har varit mycket lärorikt och trevligt. Kram Victoria Gulbrandsen Evertsson

Det kom ett mail från Mia som haft hovrelaterade problem med sin foderhäst. Som av en händelse blev hästen utskriven av Heidi Andersson som höll i de teoretiska delarna på kursen! "..// Vi håller på att sätta igång honom med promenader och tömkörning. Så nu håller vi tummarna att allt ska gå bra. Så jag tackar ännu en gång för "hovkursen" ni hade! Kändes jätte skönt att ha klart för sej vad veterinärer och hovslagare pratade om när det gäller hovar och ben." Mvh Mia Östlings

Paula på Madkullens islandshästar Madkullens islandshastar
Väl hemkommen efter en helt fantastisk kurs i Hólars regi. Tack snälla Nina och Tomas för en sååå trevlig vistelse hos er på Annero, vilken gäst frihet och sicket vackert hem ni har och inte tala om all den goda maten, och tack till Sara som var en mycket duktig och pedagigisk instruktör. Och sist men inte minst tack till alla andra kursdeltafgarna för mycket trevligt sällskap! Längtar redan till nästa tillfälle i December!! Trots låååånga resan 60 mil enkel resa, jag och Magni var rätt möra vid hemkomst kan jag säga.... men det var det vårt. Kursen bestod i mycket... det var både nervigt pirrigt och lärorikt att få bli granskad från topp till tå, när det gäller all hantering med din häst, och vidare allt från att hur du tar i tygeln, hur du sitter upp, ja, allmänt hur du beter dig. Och vidare sedan visa hästen vid hand skritt trav, balansträning m.m m.m + en hel del teori hann vi med. Mycket matnyttigt!!