Stall Annero

Stallet

Vi erbjuder inackordering i stall eller lösdrift i mindre skala.

Stallet fullt! Maila oss för att ställa dig i kö!


Vilka är vi?

Vi är ett toppengäng som befinner oss på olika nivåer. Gemensamt för oss är att vi är aktiva ryttare och tycker om att såväl rida ut som att gå lektioner, kurser och några oss tävlar lite. Litet lugnt stall där det inte förekommer annan typ av verksamhet.

Stall och hagar:

Vi har separata sto- och valackhagar. Hagarna är stora och fina, med både skog och ängsmark och på vintern finns uppvärmda vattenbaljor. Vi har separata sommar- och vinterhagar. Totalt har vi 6 st boxar på ca 7-8 kvm med vattenkopp. I stallet finns rinnande vatten och uppvärmd sadelkammare med gott om förvaringsutrymme. Lösdriftarna har vindskydd med strö, dränerat och uppgrusat runtom för att det ska vara torrt året om. På helgfria vardagmornar och vardagkvällar sköter vi in-/utsläpp, fodringar samt preparerar de automatstyrda lunchgrindarna. På helgerna och röda dagar är det kollektivt, knappt ett pass i veckan.
Vi ingår i SVA:s program om övervakning i hästbesättningar vilket innebär att vi gör träckprov (obligatoriskt och bekostas av den enskilde hästägaren) höst och vår och avmaskar utifrån det. Vi har fått omdömet "Ni har låga och fina värden!" vilket vi är stolta över!

Hovslagare, instruktörer, massör, equiterapeut och veterinärer finns knutna till gården.

Foder:

Vi fodrar med hö (6 kg ingår) eller hösilage (8 kg ingår). Hö eller hösilage kan variera då vi värdesätter att i första hand ha bra kvalité och bra värden. Tre fodringar per dag (morgon, lunch via automatgrind och kväll). Vid mycket kallt väder får lösdriftarna fyra fodringar då vi preparerar lunchgrinden så att de får ett mål senare på natten.

Träningsmöjligheter:

På gården finns en belyst ridbana 22*42 med bra underlag. Enklare hinderpark och cavaletti finns. Dressyrinstruktör och islandsinstruktör kommer ut med jämna mellanrum och man kan även ta ut egen instruktör. Vi anordnar även lite helgkurser och åker iväg på kurs.

Vad ingår?

Lösdrift: Vindskydd inkl strö, grovfoder samt tillgång till en box vid sjukdom.
Stallplats: In- och utsläpp helgfria vardagar och samtliga fodringar vardagar. Strö och kraftfoder står hästägaren själv för. Strö finns att köpa på gården (vi använder halmpellets eller spånpellets)

Pris, 2000 för lösdrift, 2500 för box


Vilka raser tar vi emot?

Vi får ofta förfrågningar om vilka raser vi tar emot. Vi har haft blandat men valt att fokusera helt på islandshästar av flera anledningar. Boxar, stallgångar, in- och utgångar mm är inte anpassade efter större hästar. Generellt är islandshästar en ganska lättfödd ras och eftersom flera fodringar sker i hagen underlättar det om vi ha någorlunda likartade näringsbehov. Vi har haft inackorderingar som varit tex inriktade på hoppning. En del av "livet i stallet" är ju att kunna diskutera ridning, medgångar, motgångar med sina medinackorderingar och för en hoppryttare är det ganska svårt att försöka få en bra diskussion med ett gäng noviser inom hoppning. Vi har ju ett gemensamt intresse i hästar, ryttarens sits och inverkningar, grundläggande dressyr, lösgjordhet, samling, ledarskap osv men för att både vi och du som inackordering ska ha ett utbyte av varandra är det lättast med samma inriktning. Detta betyder inte att vi ogillar andra raser men vi har hittat vår inriktning! På våra kurser för dressyrinstruktör, inom centrerd ridning osv är självklart all raser oavsett ryttarens och hästens utbildningsnivå välkomna!